23 iulie – Sf. Brigitta, călug. – 2

In 15, 1-8

Astăzi Biserica o comemorează pe sfânta Brigita, care inițial fusese căsătorită la vârsta de 13 ani cu un senior suedez numit Ulf.  Însă ușor, ușor Brigita devine mamă a opt copii. Într-o bună zi după ce soțul ei Ulf se întorcea dintr-un pelerinaj la Compostela, acesta more, lăsând-o pe Brigita să ducă o viață de sărăcie și rugăciune.

Datorită stilului ei de viață de rugăciune, aceasta primește revelații care-i dau lumini asupra misterului patimii, o fac să lucreze pentru împăcarea regilor creștini, dar mai ales să îl preseze pe papa, pe sfântul părinte de atunci să părăsească Avignonul pentru a Imagini pentru saint brigidse întoarce la Roma.

Prin anul 1350 o găsim pe Brigita în Roma, unde venise pentru a lucra, dar mai ales pentru a obține aprobarea Ordinului Sfântul Mântuitor, ordin pe care sfânta Ecaterina de Suedia îl organizeze imediat după moartea mamei sale.

Pe lângă toate acestea sfânta Brigita a scris și multe lucrări, în care nu a făcut nimic altceva decât să își descrie propria experiență mistică.

Ceea ce va trebui noi să ne însușim astăzi de la sfânta Brigita e tocmai puterea ei, putere care și-a tras-o dintr-o adevărată viață de rugăciune, putere care a determinat-o să facă față atâtor nenorociri de care a avut parte. Prin urmare, ori de câte ori simțim că nu mai putem, tot ce trebuie să facem e să ne reamintim și de bunul exemplu al sfintei Brigita și va fi mai bine.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?