Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 18-a de peste an (C)

Deșertăciunea, deșertăciunilor, spune Qohelet: totul este deșertăciune: oboseala, preocupările inimii, eforturile care ne consumă zilele, nu au nici un sens dacă nu dirijează viața noastră către Dumnezeu. Lui să i ne adresăm acum spunând împreună:

 

R. Transformă-ne, Doamne, în oameni noi!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, ca în această căutare a unei lumii în care nimeni să nu fie înfometat, să ne amintească tuturor că omul nu trăiește numai cu pâine. R.

  • Pentru lideri civili, ca în timp ce se preocupă de bunăstarea materială a oamenilor, să continue să lase biserica liberă să se ocupe de nevoile spirituale ale oamenilor. R.

  • Pentru tineri, ca ei să nu fie atât de prinși de cele lumești încât să neglijeze ceea ce e cu adevărat important, iubirea, credința, bunătatea și mântuirea propriului lor suflet. R.

  • Pentru noi înșine, comunitatea, casa și țara noastră, ca să nu permitem vanității acestei lumii să ne închidă față de Dumnezeu, în fața porților materiale ale acestei lumii. R.

  • Pentru cei bolnavi, ca credința lor să le permită să ducă suferința și să o transforme în adevărate bogății, asemenea lui Cristos care s-a oferit pe sine însuși pentru mântuirea noastră și a lumii întregi. R.

  • Pentru cei răposați, ca ei să poată fi mai aproape de bogățiile veșnice ale cerului cu ajutorul rugăciunii comunității noastre. R.

Transformă-ne în oameni noi Doamne. Dă-ne harul să renaștem și s avem o atenție deosebită față de ceea ce este drept, frumos și adevărat, așa cum ne-a învățat Isus Cristos, Fiul tău, i Domnul nostru acum și în veșnicie. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU
Abonează-te
Abonează-te pentru a fi primul care citește noile articole publicate.
LA ZIARUL NOSTRU