Miercuri din săptămâna a 18-a de peste an – 1

Mt 15,21-28

 

Textul evangheliei de astăzi este unul destul de mișcător dintr-un motiv destul de simplu, pentru faptul că Domnul nostru însuși, a avut parte de propria sa convertire. Mai mereu Isus a crezut că misiunea sa era una exclusivă pentru evrei, Ei bine, asta până în momentul în care a întâlnit această femeie cananeană. Această convertire a lui Isus nu a Imagini pentru jesus and the canaanite womanconstat în întoarcerea de la păcat la dreptate ci de la o viziune destul de mică, îngustă la o viziune mult mai largă a misiunii sale, la una universală. Aceea că, vestea cea bună este pentru toți și nu doar pentru evrei. Nu valorează nimic faptul că este singurul pasaj din evanghelii care vorbește despre Domnul nostru ca fiind în afara teritoriului evreiesc.

Pentru mine, acest text evanghelic, ne vorbește despre un Dumnezeu care se poate schimba. Mai semnificativ e faptul că schimbarea în perspectivă de care a avut parte Isus a fost declanșată în mare parte de o experiență ce a necesitat compasiunea și iubirea sa. Cu adevărat, Dumnezeu a devenit om, a devenit unul care poate fi atins de ceea ce întâlnește.

Ca și creștini de astăzi, noi va trebui să fim mereu gata să fim atinși de ceea ce întâlnim în viața de zi cu zi. Un creștin adevărat este unul care este sensibil, cu ochi deschiși decât orb,  plin de compasiune și nu încăpățânat. E cineva care este mereu dispus să se lase mișcat și schimbat în bine, acționând cu iubire ori de câte ori se confruntă cu situații ce necesită mâna sa de ajutor.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}