8 august – Sf. Dominic, pr. – 3

Lc 9, 57-62

Astăzi îl comemorăm un sfânt care a iubit enorm de mult sfântul Rozariu, de fapt pe cel care a răspândit devoțiunea rozariului, cel datorită căruia noi obținem tot ceea ce dorim de la Sfânta Fecioară Maria, prin intermediul rozariului, astăzi îl comemorăm pe sfântul Dominic de Guzman, fondatorul ordinului dominican.

Imagini pentru saint dominicÎnsă cine este de fapt sfântul Dominic? Sfântul Dominic s-a născut la Calaruega, în Spania de astăzi. După ce a studiat teologia la Palencia a cerut să fie trimis în țara cumanilor, însă papa l-a sfătuit să se alăture misionarilor trimiși în sudul Franței pentru a readuce la credință pe cei care au trecut de partea catarilor, albingenzilor, și a valdezilor. Împreună cu câțiva prieteni începe să predice evanghelia bazându-se pe rugăciunea conventului de la Prouille, unde adunase deja câțiva convertiți.

Ceea ce îi caracteriza pe acești predicatori era sărăcia, însă această sărăcie nu i-a oprit din a forma primul convent la Toulouse. Cel care a aprobat noul ordin fondat, a fost papa Honoriu al III-lea în anul 1216. De menționat e faptul că marea reușită a sfântului Dominic a fost faptul că a readus în Biserică orașul Milano, care de multă vreme stătea sub influența catară.

Întrebarea la care vă invit să reflectăm astăzi, e pe noi ce ne caracterizează? Ce ne ajută, ce ne determină să predicăm și cu mai mult zel vestea cea bună a Mântuitorului?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?