Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 19-a de peste an (C)

Ne aflam într-un moment în care prăbușirea multor valori umane și spirituale este o certitudine. Isus ne prezintă imaginea unui Dumnezeu Tata care iubește, insuflă încredere, mângâie și iartă. Încurajați de aceasta perspective, sa i ne adresam împreuna, spunând:

 

R. Facă-se voia ta, Doamne!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, ca credința și energia lui să nu îl părăsească niciodată ci continue să îi conducă pe oameni la lumina lui Cristos în mijlocul dificilei nopți ce veghează asupra lumii moderne. R. 

  • Pentru lideri civili, ca să nu promoveze întunericul păgân, ci să ajute biserica în misiunea ei de aducere a luminii mântuitoare. R. 

  • Pentru tineri noștri, ca ei să păstreze lumina credinței arzând strălucitor în inimile lor, și să fie gata să meargă și să îl întâmpine pe Domnul când va veni în slavă cu toți sfinți. R. 

  • Pentru noi înșine, comunitatea și casele noastre, ca să putem păstra mereu lumina lui Cristos vie și să o transmitem copiilor noștri spre binele lor veșnic și spre mântuirea sufletelor lor. R. 

  • Pentru cei bolnavi, bătrâni, singuri și săraci, ca prin grija noastră slujitoare, lumina lui Dumnezeu să strălucească și în viețile lor. R. 

  • Pentru cei răposați, ca ei să poată intra în lumina veșnică a cerului. R. 

Dumnezeu, Tatăl nostru, ne-ai dăruit viața pentru a o folosi, slujindu-ți ție și semenilor noștri. Ajută-ne să experimentăm bucuria acestei slujiri pentru ca, într-o zi, să intrăm în comuniunea care nu va avea sfârșit. Așa te rugăm prin Cristos Domnul nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?