Vineri din săptămâna a 22-a de peste an – 2

Lc 5,33-39

Oameni din textul evangheliei de astăzi au reacționat la discipoli lui Isus fiindcă aceștia nu posteau. Isus însă îi provoacă prin a le spune că Poate oare nuntași să postească când mirele este cu ei? Întrebare prin care le spunea oamenilor să nu mai reacționeze ci să fie mai sensibili.

Nimeni nu e mai nefericit decât cei care reacționează veșnic la greșelile dar mai ales la tot ce fac ceilalți. Centrul lor emoțional nu e înrădăcinat în ei înșiși ci în lumea din jurul lor. Temperatura climatului lor social este mereu una ridicată în loc să fie calmă ca cea din jurul lor, ei sunt sub milostivirea elementelor externe lor.

Însă în Cristos nu e deloc așa. Post sau nu, tot ceea ce contează e dispoziția interioară în tot ceea ce facem și în tot ceea ce suntem. Astfel mereu vom putea fi mai sensibili și mai pro-activi în ciuda tuturor negativităților ce ne înconjoară.

Multe dinamici umane sunt active când oameni sunt împreună. Dinamicile pot fi energizate sau slăbite. Însă cu Isus mereu vom putea fi pozitivi, persoane foarte cooperante.

Astfel ceea ce trebuie noi să facem e să avem grijă ca în viața noastră de zi cu zi să luăm inițiativa în a fi persoane care contează pentru cei din jurul nostru dar mai ales pentru lumea noastră.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?