Sâmbătă din săptămâna a 26-a de peste an – 2

Lc 10,17-24

Cum ne-ar putea oare ajuta bucuria sau fericirea Domnului? Biblia ne spune că bucuria Domnului este puterea noastră (Neh 8,10). Însă astăzi îl vom auzi pe Isus cum le va spune discipolilor săi să nu se bucure de propriul lor succes, chiar dacă acesta ar fi numai unul spiritual. Și-l vom auzi spunând, Totuși nu vă bucurați pentru aceasta – pentru că vi se supun duhurile -, ci bucurați-vă pentru că numele voastre sunt scrise în ceruri!”  Cu alte cuvinte, Isus ne spune că va trebui să fim bucuroși fiindcă suntem cetățeni ai cerului. Isus ne spune destul de clar faptul că adevărata sursă a bucuriei noastre este Dumnezeu și numai Dumnezeu și nu succesul nostru. Indiferent de circumstanțe, în vremuri bune ori rele, în succes ori pierdere, Dumnezeu mereu ne asigură de victorie în Isus Cristos. Iar Isus își asigură discipoli astăzi că el are toată puterea asupra celui rău, inclusiv asupra satanei. Ba chiar ne-a dat, tuturor autoritatea și puterea de a învinge toate lucrările și mișmașurile celui rău.

Una din aceste bucurii ce ne-au fost date de Dumnezeu e și aceea că, ca și cetățeni ai împărăției sale, noi ajungem să îl cunoaștem într-un mod destul de limitat. Iar acest lucru e destul de adevărat că nu îl putem cunoaște pe deplin și mai profund. Însă prin Isus Cristos, Dumnezeu nu mai este o enigmă, un perete alb sau o ușă închisă, fiindcă el însuși ne-a spus că Nimeni nu îl cunoaște pe Tatăl decât numai Fiul și cel căruia Fiul vrea să îl reveleze. Astfel prin Cristos noi îl cunoaștem pe Dumnezeu. Ceea ce ne și arată cât de minunat și privilegiați suntem noi ca și creștini.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}