Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 27-a de peste an (C)

Cuvântul pe care l-am ascultat și meditat a provocat în noi fel ca în apostoli, dorința de a-l invoca pe Dumnezeu ca sa întărească credința noastră. Cu încredere săi prezentăm rugăciunile noastre, spunând:

 

  1. Mărește, Doamne, credința noastră!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa și pentru toți lideri bisericilor, ca ei să fie puternici în credință pentru a putea aprinde lumina credinței lui Cristos, în lume.

  • Pentru lideri civili, ca ei să aibă grijă cum se cuvine de credința moștenită de la străbuni noștri.

  • Pentru tineri noștri ca ei să ajungă la fericirea interioară și să aducă lumina în lume.

  • Pentru noi, ca să putem fi sârguincioși în creșterea credinței noastre prin a o pune în practică, dar mai ales prin a transmite copiilor o credință activă.

  • Pentru cei bolnavi în trup, minte și suflet, ca prin credința lor și grija noastră să găsească confort și pace.

  • Pentru cei răposați a căror credință este cunoscută numai lui Dumnezeu, ca prin rugăciunile noastre și ei să ajungă la odihna veșnică în casa Tatălui.

Tată atotputernic și veșnic. Tu ne chemi să colaborăm la planul Tău de mântuire. Sporește credința noastră în Tine, prin trimiterea Duhului Tău Sfânt. Fidelitatea noastră să corespundă darului pe care ni lai oferit în persana lui Isus Cristos. Fiul Tău și Salvatorul nostru, care viețuiește și domnește în toți vecii vecilor. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}