Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 31-a de peste an (C)

Conștienți de fragilitatea și limitele noastre, ne urcăm și noi, precum Zaheu, într-un sicomor, pentru a încerca să te vedem, pentru a ne intersecta privirea noastră cu a Ta, siguri că ne salvezi și pe noi. De aceea, Te rugăm împreună, spunând:

 

R. Salvează-ne Doamne!

  • Pentru sfântul părinte papa, ca să continue să amintească lumii că viața noastră în această lume trebuie să fie parte din cercul valorilor veșnice.

  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să nu încerce să divorțeze societatea de binele ei spiritual într-un cerc al inutilității.

  • Pentru tineri, ca asemenea lui Zaheu și ei să îl invite pe Cristos și biserica sa în casa sufletului lor pentru a completa acest cerc al vieții și al veșniciei.

  • Pentru noi înșine ca să nu fim atât de prinși în lumea dobândirii banilor încât să neglijăm să ne îngrijim de nevoile propriului suflet și al celor din jur.

  • Pentru bolnavi, bătrâni și singuri, ca Cristos să intre în casele lor unde să aducă iubirea și pacea lui Dumnezeu prin noi.

  • Pentru cei răposați, ca prin rugăciunile noastre continue pentru ei, să poată ajunge la fericita vedere a feței lui Dumnezeu din ceruri.

Doamne Isuse, care ai privit la Zaheu, îndreaptă-ți și spre noi privirea Ta și salvează-ne. Ocrotește omenirea, deoarece doar în Tine își află speranța. Fă-ne capabili de iubire pentru a ajunge, într-o zi, în locul în care Tu domnești în vecii vecilor. Amin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?