Search
Close this search box.

Miercuri din săptămâna a 33-a de peste an – 1

Lc 19,11-28

În parabola de astăzi vom vedea cum Isus ne invită să ne folosim talentele, darurile pe care le-am primit de la Dumnezeu. Iar talentele în acest caz nu se referă doar la talentele și abilitățile, precum un I.Q mare ori abilitatea de a compune muzică, de a picta imagini superbe sau de a face mobilă, de a croșeta și multe altele asemenea. Talentele sunt de asemenea și acele haruri date de Dumnezeu la un nivel supranatural. De exemplu, harul rugăciunii, de a face fapte bune pentru săraci sau bolnavi din iubire față de Dumnezeu. Așa că indiferent de darurile pe care le-am primit de la Dumnezeu, acestea intră cu desăvârșire în acea categorie a talentelor.

Multe persoane cred cu tărie ca nu au deloc acest dar al rugăciunii. Persoana încearcă să se roage dar descoperă că petrece enorm de multe ore în rugăciune. Alți simt că sunt timizi și că nu pot discuta cum trebuie cu oameni. Așa că se alătură unui grup pentru a face unele fapte de apostolat precum vizita la bătrâni sau conversația cu unii oameni, activități care să îi influențeze într-o manieră pozitivă.

De aceea va trebui să dăm drumul inspirației Duhului Sfânt, să facem ceea ce ne cere prin ascultarea părinților, sau a superiorilor ori nevoilor oamenilor din jurul nostru. Am putea descoperi alte talente ascunse. Le-am putea folosi și primi lauda de la învățător, de la Isus, în momentul în care vom apărea în fața lui la judecata finală.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?