3 decembrie – Sfântul Francisc Xaveriu – 2

Lc 10,21-24

Ne aflăm în prima săptămână din advent și totuși observăm că nu purtăm violet ci alb fiindcă celebrăm comemorarea obligatorie a sfântului Francisc Xaveriu, comemorare care are și scopul de a ne reaminti faptul că adventul are și scopul de a ne face sfinți. Scopul solemnității adventului, a rugăciunii de advent a reflecției în tăcere, a faptelor de caritate din advent, au rolul de a ne face sfinți, de a ne converti egoismul și egocentrismul pentru a fi pentru toți ceilalți un alt Cristos.

Sfântul Francisc Xaveriu este un exemplu ideal de credință de advent, un exemplu de persoană care ajută pe cineva să își pregătească inimile pentru a-l primi pe Cristos. Sfântul Xaveriu este cunoscut pentru imensul său zel și capacitate cu care a adus multe suflete la Cristos. Datorită acestei mari competențe și sfințenii, a fost trimis de către fondatorul ordinului iezuit, sfântul Ignațiu de Loyola, să evanghelizeze păgâni din India. Ajuns acolo a lucrat în spitale, a predat catehismul și a predicat evanghelia. De asemenea a călătorit și în multe alte insule din jurul Indiei, ajungând până în Japonia.

În doar 10 ani de muncă misionară, a botezat peste 80 000 de oameni. În Biserica lui Isus din Roma se află relicva necoruptă a brațului sfântului Francisc Xaveriu, cu care el a binecuvântat și a botezat atât de mulți.

Adventul ne reamintește că Isus a fost trimis misionar de către Tatăl ceresc pentru a îndeplini opera mântuirii. Ca și patron al tuturor misionarilor, fără îndoială e faptul că el se roagă ca noi toți să colaborăm cu harul convertirii din viețile noastre și să căutăm să fim instrumente ale harului în lume.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}