Joi din săptămâna a 2-a de peste an – 1

Mc 3,7-12

De multe ori am stat și am dat ultima ungere unor oameni care erau cu adevărat bolnavi. Și trebuie să recunosc faptul că aceste momente sunt cele mai dificile din preoția mea. Nu pot să nu îmi adresez unele întrebări dificile precum, Ce pot spune pentru ai consola? Ce să fac pentru ai scăpa de durerea lor și de frica de moarte? Îi pot face mai bine? Ce ar face Isus dacă ar fi în locul meu? E o dorință a fiecărui preot ca toți cei pe care îi ating și ung să se facă bine după cum a făcut și Isus în textul evangheliei de astăzi.

Pericopa evanghelică de astăzi ne spune că în jurul lui Isus se aflau oameni din toate locurile, care veneau la el și făceau tot ce puteau pentru a-l atinge. Oare s-a confruntat Isus vreodată cu această întrebare critică, dacă poate vindeca o persoană sau nu, după cum facem mulți dintre noi? Oare toți cei care îl atingeau se vindecau?

Însă există un moment în care Isus nu a vindecat o persoană imediat ce l-a atins, fiindcă încă nu se afla în dispoziția necesară, asemenea episodului cu omul paralizat de ieri. Isus a trebuit mai întâi să îl ierte de păcate pentru a-l putea face bine. Însă, de multe ori, cred că Isus nu a ezitat niciodată în a vindeca pe toți imediat, iar asta fiindcă pentru aceasta s-a născut, pentru a fi un mântuitor, un vindecător cu o inimă plină de compasiune și de iubire față de toți oameni.

Continuă Isus să vindece și în ziua de astăzi? Da. Isus continuă să ne vindece prin sacramente. Tot ceea ce cere de la noi este de a ne ruga, de a cere iertare pentru păcatele noastre, de a iubi Euharistia și de a ne mări credința. Unii poate se vor vindeca. Alți poate că nu. Însă asta nu înseamnă că Isus se făcut de ne-atins și de ne-accesat. De aceea va trebui să facem ceea ce au făcut oameni din textul evangheliei de astăzi, să încercăm necontenit să ajungem la Isus, să îl atingem, până când își va întoarce capul spre noi și va spune, Da, copilul meu, Simt atingerea ta. Știu de ce ai nevoie. Nu te teme fiindcă acum vei fi bine.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}