24 ianuarie – Sf. Francisc de Sales, ep. înv. – 2

In 10,11-16

Măsura iubirii este iubirea fără măsură

Sfântul Francisc de Sales, pe care îl și comemorăm astăzi, a spus la un moment dat că, Măsura iubirii este iubirea fără măsură. Francisc a luat în serios cuvântul lui Cristos adică, Învățați de la mine căci sunt blând și smerit cu inima. Pentru a învăța să iubim fără măsură va trebui să privim la Isus, la Fiul ascultător al Tatălui.

Dacă dorim să facem o schimbare adevărată în lume, atunci va trebui să ne schimbăm inimile care vor trebui să bată cu iubirea inimii lui Cristos, și nu cu altceva. Sfântul Francisc de Sales este un doctor al Bisericii, cunoscut și ca doctorul carității.

Dorind aceasta turma sa a ajuns la o iubire mai mare față de imitarea iubirii lui Isus, despre care a și scris în Introducere la viața religioasă, operă care nu a încetat să fie imprimată nici acum, după mai bine de 400 de ani.

Se spune că la un moment dat o mamă i-a scris sfântul Francisc de Sales, pe când acesta era episcop, că doresc enorm de mult să trăiesc o viață bună, să fiu sfântă. Însă nu pot merge la sfintele Liturghii zi de zi fiindcă am acești șapte copii care mă înnebunesc. Francisc de Sales i-a scris înapoi spunându-i,  Doamnă, nu trebuie să mergi la Biserică zi de zi, fiindcă devii sfânt și prin a fi cea mai bună mamă. Sfântul Francisc nu a spus că nu trebuie să mergi deloc la sfânta Liturghie, ci că iubirea și creșterea în sfințenie sunt lucruri extrem de practice, că o mamă nu ar trebui să neglijeze datoriile ei de mamă doar pentru a veni la sfânta Liturghie zi de zi. Însă nici în extrema cealaltă nu trebuie să cadă, să fie atât de cufundată în datoriile ei de mamă încât să își neglijeze complet viața creștină.

Să îl rugăm astăzi pe Domnul să ne de-a harul să iubim zi de zi. Timp liber în care să ne putem dedica complet scopurilor pe care le urmărim, scopuri care să fie transformate apoi în slujirea față de el.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}