Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 5-a de peste an (A)

Domnul s-a făcut cunoscut prin cuvântul si prin faptele lui. El cunoaște viața, întunericul, dubiile si nesiguranțele noastre. Să ne adresăm lui cu încredere, pentru ca să lumineze drumul nostru si să susțină voința noastră slabă. Să spunem împreună:

R. Să strălucească lumina ta, Doamne!

  • Pentru sfântul nostru părinte papa, ca să fie un adevărat far al lui Cristos în lume, ce îi atrage pe toți oameni la lumina sa mântuitoare. R.
  • Pentru lideri noștri civili, ca ei să poată aduce lumina lui Dumnezeu în lume prin legi drepte și prin a permite credinței să înflorească pe pământ. R.
  • Pentru noi înșine, ca să putem fi sare a pământului și lumină a lumii în casele noastre, la locul de muncă și oriunde ne-am afla, pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu prin muncă, har, cuvânt și credință, mai ales față de cei mici. R.
  • Pentru tineri noștri, ca ei să nu abandoneze niciodată lumina credinței pentru a aluneca înapoi în întunericul fără înțeles și lipsa speranței că Cristos a suferit atât de mult pentru a ne mântui. R.
  • Pentru cei bolnavi, singuri, bătrâni, ca prin faptele noastre bune săvârșite în numele lor, și ei să cunoască iubirea infinită și confortul Domnului lor grijuliu. R.
  • Pentru cei răposați, ca ei să ajungă în lumina lui Cristos din ceruri, și prin intermediul rugăciunilor și faptelor noastre de caritate pentru ei. R.

Doamne, tu ne propui o viață adevărată si fericită. Îți mulțumim pentru iubirea ta, pentru prezența ta care ne susține. Dăruiește-ni-l pe Duhul tău Sfânt, pentru ca el să fie lumina si forța în drumul nostru personal si familial. Fă-ne martori fideli ai botezului nostru, capabili de solidaritate cu frații. Tu, care viețuiești și domnești în toți veci vecilor. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}