Miercuri din săptămâna a 5-a de peste an – 4

Mc 7,14-23

De unde vine răul și cum îl putem înlătura din viețile noastre personale? Isus se preocupă de această problemă când dă răspuns la preocuparea liderilor religioși în ceea ce privea împlinirea rituală, de a te face pe tine ne-potrivit în a oferi o adorare și jertfă acceptabilă lui Dumnezeu. Lideri religioși erau extrem de preocupați cu evitarea împlinirii rituale, unii dintre ei poate că nu aveau frică față de Dumnezeu, iar alții fiindcă doreau să fie văzuți ca evrei practicanți. Isus îi îndreaptă pe ascultători săi spre sursa adevăratei împliniri, adică dorințele rele ce provin din interiorul ființei persoanei. Păcatul nu are loc pur și simplu din surse exterioare. Ci izvorăște din străfundurile gândurilor și a intențiilor noastre, din dorințele ascunse pe care doar mintea și inima unei persoane le poate concepe.

Domnul dorește să ne elibereze de povara vinei și de forțele distructive ale păcatului din viețile noastre. El dorește să ne curețe inimile și să ne reînnoiască mințile astfel încât să putem iubi și acționa în fiecare situație, după cum acționa și iubea Cristos. Domnul este gata să schimbe și să curețe inimile noastre prin harul și ajutorul Duhului Sfânt care locuiește în noi. Asemenea unui doctor care curăță rana înainte de a o trata, tot la fel și Dumnezeu prin cuvânt și Duh mai întâi aduce păcatul la lumină, pentru ca noi să îl putem recunoaște pentru ceea ce este el cu adevărat, și chemat cu harul și milostivirea sa spre iertare și vindecare. Duhul adevărului este mângâietorul și ajutorul nostru. Puterea și harul său ne permit să alegem ceea ce este bun și să respingem ceea ce este rău. Așa că întrebarea e, Credem noi în puterea iubirii lui Dumnezeu de a vindeca, schimba și de a ne transforma inimile?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}