Miercuri din săptămâna a 5-a de peste an – 5

Mc 7,14-23

De unde izvorăște dorința de a săvârși păcatul? Mai întâi apare din interiorul nostru. Începe în momentul în care ne gândim la el iar dacă nu ne oprim din a ne gândi la dorința noastră de a săvârși păcatul, ușor, ușor ne vom trezi punându-l și în practică.

De exemplu, dorința unui soț sau a unei soții de a-și încălca voturile făcute la căsătorie. Încep prin a ne gândi la ele, iar când se vede că acea situația e favorabilă comiterii acelei acțiuni, păcat ori trădare, soțul sau soția va și pune în practică comiterea acelui păcat imoral. Prin urmare, dorința de a comite păcate își are originea din interiorul nostru.

În acest caz, cum putem evita păcatul? Prin a ne ruga lui Isus și prin a-i cere să ne ajute să extirpăm toate dorințele păcătoase pe care le avem în minte. Desigur, va trebui și noi să ne facem partea prin a ne scăpa pe noi înșine de acele dorințe de păcat. Iar asta fiindcă, dacă ne rugăm iar acțiunile noastre nu sunt conforme cu ceea ce ne rugăm, noi tot vom ajunge să comitem păcat, mai devreme sau mai târziu. După cum spune și acea zicală, Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută pe ei înșiși.

Însă, de ce oare comitem păcat? Răspunsul cel mai simplu e acela că nu ne luăm credința în Isus în serios. Nu am obosit oare din a face păcate? Nu suntem oare sătui să ne tot amanetăm viețile satanei? Când ne tot amanetăm viețile diavolului prin păcat, acolo se află acel pericol pe care e posibil să nu îl putem înlătura niciodată.

A sosit timpul să schimbăm acest ciclu al păcatului, a sosit timpul să ne scăpăm pe noi înșine de orice gânduri și dorințe păcătoase. A sosit timpul să ne eliberăm de orice problemă și complicație adusă de păcat. Iar acestea nu se pot întâmpla decât dacă îi cerem lui Isus să vină în viețile noastre. Așa că întrebarea e, ai fi dispus să te rogi cu umilință lui Isus, ca să vină mai repede în viața ta?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?