Sâmbătă din săptămâna 1 din Post – 3

Mt 5,43-48

Astăzi vom auzi una dintre cele mai revoluționare învățături ale lui Isus, acea în care ne-a spus să ne iubim dușmani. Pentru evrei și pentru alte religii, regula era destul de clară, Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Chiar și în ziua de astăzi, pentru unii oameni, această regulă încă este întâlnită și practicată. Dacă o persoană este rănită de o altă persoană, aceasta trebuia răzbunată prin a i se face și ei exact aceiași rană.

Când Domnul ne poruncește să ne iubim dușmani, cuvântul pe care l-a folosit pentru iubire a fost cel grecesc de agape.  Iar agape înseamnă caritate. De exemplu, dușmanul tău stă să pice într-o prăpastie și strigă să îl ajuți să se cațăre înapoi în siguranță. Agape înseamnă bunăvoință, înseamnă să vrei binele celorlalți. Domnul ne spune să ne rugăm pentru dușmani noștri. Când Isus atârna pe cruce el s-a rugat Tatălui, Tată, iartă-i căci nu știu ce fac.   înseamnă și respect. Va trebui să ne respectăm dușmani, chiar dacă ei ne-au făcut multe sau chiar un singur rău. Iar asta fiindcă Domnul îi iubește.

Ați iubi dușmanul este o alegere și un act al voinței. Însă, chiar dacă încă suferim, în numele lui Isus, noi tot va trebui să îi iertăm.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?