Marți din săptămâna a 2-a a Paștelui – 3

In 3,7b-15

Nicodim era un alt tip de fariseu. El era gata să accepta ignoranța sa și era sincer în căutarea adevărului. Astfel Isus, plin de răbdare îl învață diferența dintre nașterea spirituală și cea fizică.

Nașterea fizică este un proces uman prin care fiecare intră în această lume. Nașterea spirituală este cea a Duhului. Născut din apă și Duh Sfânt face referință la botezul de care are nevoie fiecare dintre noi, dacă dorește să intre în împărăția lui Dumnezeu. La acest punct Isus scoate în evidență faptul că Botezul este important pentru intrarea noastră în ceruri. Că acesta este motivul pentru care botezul copiilor și a celor care doresc să fie botezați nu ar trebui să difere, tocmai datorită acestei importanțe a nașterii în Duh Sfânt. Dumnezeu locuiește în noi.

Câți dintre noi au curajul de a cere răspunsul corect sau de a căuta îndrumare atunci când avem de-a face cu dubii sau cu întrebări legate de credință? De aceea va trebui să învățăm să fim umili și simpli în acceptarea lipsei noastre de cunoștințe. Să ne întoarcem la Duhul Sfânt care ne va îndruma. În momente de dificultate, Duhul Sfânt mereu va fi și este dispus să ne ajute. Tot ce va trebui noi să facem e să ne rugăm lui mereu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?