Inima Neprihănită a Mariei – 2

Lc 2,41-51

Prin celebrarea inimii neprihănite a Mariei noi celebrăm curăția inimii ei. Păcatul ne împarte inima între noi înșine și Dumnezeu, făcând din noi, oameni cu o inimă pătată, necurată și împărțită.

Astăzi, vă invit să privim la o altă dimensiune a inimii Mariei, o dimensiune ce ne va ajuta să realizăm că și noi putem fi ca ea, o dimensiune care e menționată și la finalul pasajului evangheliei de astăzi, adică o inimă cumpănitoare, mama sa a ținut toate acestea în inima ei.

Maria s-a confruntat cu multe situații pe care nu le înțelegea. Ni se spune explicit de una dintre ele la Crăciun și în episodul din evanghelia de a astăzi. Același lucru ni se spune și în episodul în care auzim prevestirea lui Simeon, când Fiul ei pare să îi spună la nunta din Cana, că nu e treaba lui, când îl aude pe Isus spunând, cine e mama mea?  Dar mai mult decât toate acestea, la picioarele crucii. Însă Maria a continuat, chiar dacă nu le-a înțeles, o inimă cumpănitoare.

Statornicia ei, puritatea inimii ei nu s-a bazat pe dovezi exterioare, ci pe încredere. Inima ei cumpănitoare a condusă nu la nevoia de a înțelege. Cum avea o mamă să înțeleagă că fiul ei nevinovat avea să fie executat cu cruzime? A fi sigură și a fi asigurată nu sunt una și același lucru. A fi sigur vorbește de înțelegere, care stă în dovadă. A fi sigur vorbește de o poziție interioară care are la bază încrederea. Maria a fost asigurată, chiar și atunci când nu putea fi sigură.

Maria s-a cufundat într-o încredere născută dintr-o inimă cumpănitoare, din inima ei neprihănită și nedivizată.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}