Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 12-a de peste an (A)

Isus în evanghelia de astăzi ne-a spus, Nu vă temeți. Sunt mulți oameni cărora le este frică, oameni a căror curaj șovăie, a căror spirit este slab; astăzi suntem invitați să ne rugăm în mod special pentru ei. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru biserica fondată de Isus Cristos. Ca papa nostru Francisc și episcopul Iosif să ne îndrume în a fi oameni care caută puterea și curajul lui Isus și de ai ajuta pe ceilalți în a fi puternici și plini de credință. R.
  • Să ne rugăm pentru toți cei adunați aici. Ca să realizăm că, în momente de dubiu și incertitudine, Isus merge alături de noi. Că nu suntem niciodată singuri și ca prin grija și preocuparea noastră, și alți să cunoască că nici ei nu sunt singuri. R.
  • Să ne rugăm pentru victimele crimelor și autori crimelor. Ca victimele crimelor să aibă susținerea familiilor lor și a comunității și ca cei care comit aceste crime să se întoarcă de la căile lor rele și să ducă o viață onestă și dreaptă. R.
  • Să ne rugăm ca noi să avem mereu curajul și convingerea de a da mărturie pentru Isus înaintea oamenilor prin acțiunile noastre mai ales în momente de criză. R.
  • Să ne rugăm pentru propriile noastre nevoii și pentru nevoile tuturor oamenilor de a se simți în siguranță și iubiți. R.
  • Să ne rugăm pentru toți credincioși răposați. Ca să primească odihna veșnică și lumina fără de sfârșit să le strălucească. R.

Dumnezeule creatorul nostru, ascultă toate aceste rugăciuni ale noastre și te rugăm să ne ajuți să realizăm că cu tine alături nu are de ce să ne fie frică. Îți cerem toate acestea și toate rugăciunile noastre în numele lui Isus care este Domnul nostru în toți veci vecilor. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}