Search
Close this search box.

Marți din săptămâna a 17-a de peste an – 2

Mt 13,36-43

Renato a fost un tâmplar care a construit un mic convent. El era o persoană tăcută care își îndeplinea munca așa cum trebuie. Fiind singur și în vârstă de 30 de ani el locuia cu părinți lui devenind astfel cel care aducea pâinea pe masa familiei lui.

Apoi tragedia a avut loc. Fără nici un motiv aparent o anumită persoană l-a împușcat în timp ce el se îndrepta spre biserică. Glonțul i-a intrat prin umăr și a ajuns până la coloană. Timp de două luni a fost plimbat de la un spital la altul, proces în care familia lui și-a pierdut toate proprietățile. Două zile după ce a primit sacramentul celor bolnavi a murit.

Toată comunitatea avea acum o întrebare, De ce el? Ei bine, aceiași întrebare a fost adresată și de către un rabin care își pierduse singurul fiu.  De ce lucruri rele se întâmplă oamenilor buni?

Isus nu a minimizat cuvintele în descrierea realităților acestei lumii, binele și rău, ele coexist. Răul pare să triumfe asupra binelui, după cum s-a întâmplat cu acel tâmplar și cu Iob din biblie. Ba mai mult, răul vine fie din interior fie din exterior. Poate veni sub formă de boală dureroasă sau probleme ce fac o persoană să cedeze.

Ce pot face creștini într-o lume bazată pe răutate și amenințare din partea armelor de foc care sunt moarte? Să continue să lupte cu toate formele de rău. Să învingă răul prin bine. Așa că indiferent de ce ne apare pe cale, va trebui să ținem de credință.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?