Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 21-a de peste an (A)

Isus i-a promis lui Petru că el va fi cu Biserica sa până la sfârșitul lumii. Încrezători în promisiunea sa, să aducem acum înaintea lui toate cererile noastre, la această adunare Euharistică a noastră. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Să ne rugăm pentru sfântul nostru părinte papa Francisc. Ca să fie inspirat de Duhul Sfânt în continuarea lucrării sfântului Petru de îndrumare a Bisericii. R.
  • Ne gândim acum pentru toți cei care au funcții de autoritate din comunitatea noastră ca ei să își folosească puterea și responsabilitatea cu înțelepciune spre binele celor aflați sub grija lor. R.
  • Să ne rugăm pentru toți cei care se luptă cu credința lor, ca ei să găsească inspirație în răspunsul pe care Petru l-a dat lui Isus asupra a cine este el, când i-a spus, Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului cel viu. R.
  • Să ne rugăm pentru toți bolnavi și suferinzi lumii noastre. Ne gândim mai ales la toți cei care sunt împovărați de griji, stres și anxietăți. Ca să găsească alinare în credința lor și în suportul pe care îl primesc de la cei din jur. R.
  • Ne rugăm pentru toți răposați noștri, ca bunul Dumnezeu să îi facă părtași de odihna sa veșnică. R.

Binecuvântat fii tu, Tată bun, pentru că ne-ai oferit Biserica ta, edificată de Cristos pe piatra Cuvântului tău, primit și ascultat în Sfânta Euharistie. Iți mulțumim pentru că tu ești fidel și oferi mereu forța și harul Bisericii tale, acum și în vecii vecilor. Amin.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}