Luni din săptămâna a 30-a de peste an – 3

Lc 13,10-17

Vindecarea unei femei infirme în zi e Sabat

O organizație-non-guvernamentală a făcut unele sugestii în grija față de persoanele bolnave. Aceste sugestii sunt următoarele: 1. Tratează oameni care sunt bolnavi cu o simpatie sinceră. 2. Conformează-te limitelor celor bolnavi. 3. Încurajează-i și fi optimist. 4. Nu i-a boala nici unei persoane. 5. Roagă-te pentru persoanele care sunt bolnave. 6. Luptă-te cu boala prin a munci mai mult pentru sănătate. 7. Fi atent la regulile pentru o sănătate bună precum, hrana necesară, exercițiile adecvate, aerul proaspăt, un spirit pozitiv, o ocupație împlinită, relații interpersonale satisfăcătoare, o dispoziție bună, slujirea celorlalți, o relație prietenoasă cu viața, libertatea de vicii dăunătoare. 8. Uneori e necesar să spui oamenilor crudul adevăr cu blândețe dar cu fermitate.

În textul evangheliei de astăzi, Isus vindecă o femeie în zi de sabat. Însă lideri sinagogii se plâng lui Isus atunci când acesta o vindecă în zi de sabat. De ținut minte e faptul că pentru farisei din timpul lui Isus, îngrijirea celor bolnavi era considerată o muncă și prin urmare era strict interzisă în zi de sabat, excepție făcând atunci când persoana se afla în pericol de moarte. În textul evangheliei de astăzi, observăm că vindecarea acestei femei bolnave este o formă de îngrijire care se afla în afara pericolului morții iminente, prin urmare era o activitate ce era condamnată de lege. Acești bărbați, din cauza interpretării atât de stricte a legii, nu realizaseră cât de ilogic deveniseră, ei nu vedeau nici o dificultate în munca de a dezlega boul sau măgarul și de al duce la apă care e doar un simplu animal, și totuși, îl condamnă pe Isus atunci când o dezleagă pe această femeie care fusese legată de Satan timp de 18 ani. Cum poate diavolul să facă aceasta? Biblia indică în repetate rânduri că diavolul poate acționa în lume cu multă răutate și poate provoca răni, în special de natură spirituală, atât direct cât și indirect, dar poate cauza și răni de natură fizică.

Oare persoanele bolnave nu merită tratament special? Însă cel mai adesea, cei care vorbesc de grija față de cei bolnavi nu sunt și pregătiți să le ofere nici măcar un tratament normal din cauza faptului că nu au primit o formare propice. Poate că nu putem vindeca oameni bolnavi asemenea doctorilor însă suntem obligați să facem tot ceea ce putem. Iar grija față de cei bolnavi este unul din faptele de milostivire sufletească.

Când va sosi ziua finală și ultima noastră respirație, fiecare dintre noi se va întâlni cu Cristos față în față. Cristos ne va arăta istoria vieții noastre și va scoate în evidență acele momente în care am iubit. Cristos își va baza judecata sa veșnică asupra modului în care i-am iubit îndeosebi pe oameni bolnavi. Și ne va spune că atunci când Fiul Omului va veni în glorie pentru a judeca întreaga omenire, el va spune celor aleși de la dreapta sa, Am fost bolnav și voi m-ați vizitat iar celor condamnați, Am fost bolnav și voi nu m-ați vizitat. Iubirea este foarte practică și cere timp și sacrificiu.

În ciuda calendarului nostru atât de plin și a multiplelor noastre angajamente, ar trebui să ne facem timp pentru a vizita și pentru a ne ruga pentru cei dragi ai noștri și prieteni care suferă de orice tip de boală, indiferent că e spirituală sau fizică. Cristos vrea să îi atingă prin cuvinte și rugăciuni. El ne cere nouă, care suntem ambasadori și instrumentele sale de iubire să o facem. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}