Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Vigilia Pascală (B)

Puterea sfântă a acestei nopți șterge fărădelegile, spală orice vină, celor căzuți în păcat le redă nevinovăția. Puterea învierii lui Isus dă, poporului tău, speranță, promisiune, și siguranța faptului că moartea nu este sfârșitul, ci un nou început. Suntem în întuneric, însă tu ne-ai făcut popor al luminii. Ne întoarcem acum spre tine, lumina lumii, pentru a-ți cere cu umilință binecuvântarea, spunând împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm ca învierea lui Isus și promisiunea sa a unei vieți noi, să scoată lumea din disperare la speranță, de la moarte la viață, de la păcat la har. R.
  • Ne rugăm pentru toți noi membri din lume, ca prin botezul lor să ne inspire și pe noi în a ne angaja mai profund față de promisiunile noastre baptismale. R.
  • Ne rugăm ca noua apă pascală, apa curățirii noastre, să ne amintească tuturor că noi suntem popor iertat curățați de păcat. R.
  • Ne rugăm ca lumânarea pascală să rămână un far al speranței, să ne spună să privim cum Dumnezeu a risipit întunericul păcatului și ne-a făcut popor al luminii. R.
  • Ne rugăm și pentru toți cei dragi ai noștri care au plecat dintre noi la o viață nouă, ca plini de bucuria pascală să putem și noi fi părtași la viața de care au ei parte deja. R.
  • Să păstrăm un moment de tăcere în care să mulțumim Domnului și să îi prezentăm nevoile noastre proprii. R.

O Dumnezeule al învierii, vieții, luminii și iertării, ridică poporul tău în această noapte pentru ca noi să trăim în prezența ta. Fă ca duhul lui Cristos înviat să abunde în noi, în tot ceea ce spunem și facem, cu fiecare persoane pe care o întâlnim, în fiecare loc în care mergem, până vom fi ridicați și noi în moarte, pentru a fi cu tine în bucurie. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?