Rugăciunea credincioșilor – Duminica Învierii (B)

Carlo Carretto a spus la un moment dat că Învierea lui Isus face imposibil faptul ca istoria omului să se încheie în haos, ci se va îndrepta în mod inevitabil spre lumină, spre viață și spre iubire. În și prin rugăciunile noastre din această zi sfântă fie ca și noi să ne îndreptăm în mod inevitabil spre lumină, viață și iubire. Să spunem împreună:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm pentru Biserică. Ne rugăm ca noi să fim o biserică a învierii, o biserică a speranței și bucuriei care dorește continuu să iubească și să îi slujească pe ceilalți într-un efort de a le oferi noi motive de speranță și bucurie. R.
  • Piatra a fost dată la o parte de la mormântul lui Isus. Ne rugăm ca noi să jucăm un rol în îndepărtarea pietrei de la mormântul celor care se simt prinși de suferință, dependență, foame, boală sau sărăcie. Ca ei să cunoască căldura iubirii noastre și puterea rugăciunilor noastre. R.
  • Nu trebuie să așteptăm să murim ca să avem parte de experiența momentelor învierii în viețile noastre. Ne rugăm ca noi să credem că Cristos înviat merge cu noi astăzi și în fiecare zi oferindu-ne momentele învierii și noua viață, mai ales în zonele vieții noastre în care avem tendința să disperăm. R.
  • Paștele este siguranța noastră că Dumnezeu poate aduce plinătate acolo unde nu există, speranță din disperare și lumină din întuneric. Ne rugăm ca noi să cooperăm la lucrarea sa și să ne jucăm rolul în răspândirea plinătății, speranței și luminii oriunde ne ducem. R.
  • Să ne amintim și de cei morți. Mai ales de cei care au fost în mijlocul nostru la ultimul paște sau cei care ne lipsesc și mai mult în asemenea ocazii. Să ne rugăm pentru harul de a crede că după cum Isus a înviat tot la fel se va întâmpla și cu cei dragi ai noștri pe care i-am pierdut. R.

Dumnezeule atotputernic, acestea sunt rugăciunile pe care le aducem înainte ta în această mare sărbătoare a speranței și iubirii. Ne rugăm ca tu să ne răspunzi la toate rugăciunile noastre pe care le purtăm în inimi astăzi și mereu. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}