Rugăciunea credincioșilor – Preasfânta Treime (B)

Astăzi celebrăm iubirea lui Dumnezeu Tatăl nostru, a Fiului și a Duhului Sfânt: o Treime divină. Să îi mulțumim și să îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că ne-a făcut poporul său, pentru că fericit este poporul pe care Domnul și l-a ales. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Botezului și ne rugăm să fim vrednici de chemarea primită. R.
  • Fericit este poporul pe care Domnul și l-a ales. Să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile noastre. După cum aceste daruri ne-au fost oferite liber tot așa să le împărtășim și noi cu ceilalți. R.
  • Să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care au fost blânzi cu noi în momente de tulburare. R.
  • Ne rugăm pentru toți cei care doresc să aibă un copil. Ca Domnul să îi ajute în realizarea acestei dorințe a inimii lor. R.
  • Ne rugăm pentru toți cei care nu cunosc Preasfânta Treime, ca ei să afle gloria lui Dumnezeu și ca propria noastră credință în misterul infinit al lui Dumnezeu să fie aprofundat. R.
  • Ne rugăm și pentru toți credincioși noștri răposați, ca bunul Dumnezeu să îi ducă în casa sa cerească. R.

Dumnezeule Tată, tu ne-ai ales să fim copii tăi, pentru a crește în iubirea și înțelepciunea ta. Pentru o chemare atât de mare îți aducem acum mulțumiri și te rugăm ca Duhul tău cel Sfânt să ne învețe cum să ne rugăm. Îi cerem toate acestea prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}