Miercuri din săptămâna a 14-a de peste an – 3

Mt 10,1-7

Alegerea apostolilor

În textul evangheliei de astăzi, am vazut cum Isus îi cheamă pe cei doisprezece discipoli ai săi pe nume, pentru a fi apostoli lui. Probabil că Isus era destul de apropiat de ei, atât de apropiați încât le-a dat puterea și autoritatea de a alunga demoni, de a vindeca orice boală și neputință. Cuvântul apostol provine din grecescul apostolos care tradus înseamnă cel care este trimis. Iar apostolos este o formă a lui apostello care înseamnă tot trimis. Cu alte cuvinte, un apostol este un reprezentat oficial însărcinat cu ceva. Această desemnare subliniază mai mult autoritatea celui care l-a trimis decât conținutul datoriei sale, după cum făcuse și Isus cu cei doisprezece apostoli. De fapt și Isus este un apostol, iar asta fiindcă el era trimis de Dumnezeu însuși, și i se dăduse autoritatea de a proclama Împărăția lui Dumnezeu. Iar acum el e cel care îi trimite pe apostoli să facă ceea ce făcea el deja.

Cu toți, prin virtutea botezului și a conformațiunii noastre, suntem apostoli, în sensul că suntem trimiși de Isus să proclamăm vestea cea bună a mântuirii și a Împărăției lui Dumnezeu. Însă cum putem deveni apostoli sau mai bine zis trimiși de el? Mai ales în zilele noastre, în care se spune că aproximativ 95% dintre creștini de astăzi nu au condus nici măcar un suflet la Cristos? Dacă stăm să ne gândim e tocmai opusul strategiei de evanghelizare a lui Isus. Aceste curente vor trebui să se schimbe dacă dorim ca lumea noastră să fie una mai bogată. Și din fericire există dovezi care ne spun că deja se schimbă.

Prin urmare ca și creștini, noi ar trebui să știm cum să transmitem mesajul lui Cristos la toți oameni cu care ne întâlnim în viața noastră de zi cu zi. Am găsit într-o carte intitulată Păstrarea promisiunilor unele sugestii prin care noi vom putea să ne împărtășim credința cu ceilalți mai ales cu familiile noastre și vecini sau apropiați noștri:

  1. Mereu trebuie să ne amintim că Dumnezeu e cel care schimbă inimile și voințele oamenilor. Din păcate, noi suntem cei care dorim să îi vedem întorși la Cristos atât de mult încât uneori ajungem să împingem și să manipulăm.
  2. Roagă-te cu urgență și disperare. Roagă-ți prieteni să se roage pentru cei dragi ai tăi care încă sunt rătăciți.
  3. Menține-ți relațiile. Dacă sunt probleme în relații atunci du-te și refă-le repede.
  4. Dezvoltă-ți o îndrăzneală iubitoare. Ai putea chiar să spui, Nu ar fi corect față de tine sau de relația noastră dacă nu aș împărtăși cu tine cel mai important lucru din viața mea.
  5. Adresează întrebări provocatoare și bine gândite despre viață: Cine e Dumnezeu pentru tine? Te gândești vreodată la moarte sau unde te vei duce după ce vei muri? Ce îți aduce fericire în viață? Ce înseamnă crăciunul pentru tine?
  6. Fă o listă cu ceea ce a făcut Dumnezeu și face încă pentru tine în viața ta. Poate că nu vei dori să împărtășești ceea ce ai învățat în clipele tale de liniște, însă cu siguranță te va ajuta în a lua decizii mult mai bune.
  7. Verifică-ți metodele și motivele atunci când dezbați lucruri spirituale. Încerci să fii drept sau să ai dreptate?
  8. Oferă celor necredincioși un motiv pentru care să fie curioși despre Cristos. Cum îl vezi tu pe Cristos? Portretizezi tu creștinismul ca o relație sau ca un set de reguli ce trebuie urmate?
  9. Iubește și trăiește bine. Iubește-i pe toți după cum îi iubește și Dumnezeu. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}