Joi din săptămâna a 14-a de peste an – 2

Mt 10,7-15

Misiunea apostolilor

Isus în textul evangheliei de astăzi își trimite discipoli în misiunea de a vorbi în numele lui și de a acționa cu puterea sa și de a înfăptui lucrările pe care el le face. Această trimitere are loc cu instrucțiuni clare printre care aceea de a vindeca bolnavi, de a învia morți, de a curăța leproși și de a alunga diavoli. Cu alte cuvinte, evanghelia nu e ceva ce ascultăm pasiv sau doar stăm jos și citim ci este ceva activ, vie și care ne provoacă în a face lucruri mărețe. E ceva care mereu se află în mișcare. Care ne ține ocupați în ai ajuta pe cei din jurul nostru care ne ajută să descoperim prezența lui Cristos în mijlocul săvârșirii faptelor sale.

Asemenea celor doisprezece apostoli pe care i-a ales Isus, și noi, prin botezul nostru, avem responsabilitatea de a vindeca bolnavi, de a învia morții, de a curăța leproși și de a alunga diavoli. Însă, întrebarea e, putem noi face cu adevărat toate aceste lucruri? Da, putem.

Putem vindeca bolnavi chiar dacă nu suntem cadre medicale de profesie. Iar asta fiindcă putem ajuta persoanele bolnave care sunt bolnave fizic sau psihic sau chiar spiritual prin a le acorda îngrijirea de care au nevoie.  Prin a fi cel care face programarea la doctor pentru ei, prin a le pune la dispoziție mijlocul de transport pentru a merge la doctor. Prin a acorda ajutor într-o casă pentru orfani, bătrâni, copii abandonați și altele. Prin a avea grijă de unul din familia noastră care este bolnav și bătrân și multe altele.

Dacă o luăm literalmente e clar că nu avem cum să înviem morți. Însă sunt oameni care sunt morți în credința lor din cauza unei relații rupte sau a unei despărțiri în căsătorie. Ei nu mai participă la sfânta Liturghie și nu se mai roagă, nu mai meditează și nu mai citesc Biblia. Ei își pun sub semnul întrebării credința lor în Dumnezeu. S-au îndepărta de credință din cauza unei mici neînțelegeri. Putem să le oferim îndrumare spirituală celor care sunt morți în credința lor. Putem fi instrumente ale speranței celor care și-au pierdut speranța că se mai pot întoarce la Dumnezeu. Putem să îi ajutăm prin a răspunde la o întrebare despre credință. Oferind informații care să ajute o persoană să se vindece de boala spirituală și să clarifice dubiile sale de credință.

Putem să îi curățăm pe cei leproși dar mai întâi de toate, cine sunt leproși din viața noastră? Leproși din viața noastră sunt acele persoane de la locul de muncă care mereu ni se bagă pe sub piele cum se spune. Ar pute fi: vecinul care mereu se ia de copii noștri sau mereu îi critică pe ceilalți sau pe noi. Ce trebuie să facem? Cel mai bun mod prin care ne putem ocupa de astfel de persoane prin a-i ucide cu bunătatea noastră, adică: zâmbind la ei, oferindu-le ajutorul nostru în muncile lor, prin a le trimite o felicitare, prin ai surprinde într-un asemenea mod în care să se întrebe de ce această persoană e atât de bună cu mine și multe altele asemenea.

Putem scoate diavoli. Uneori acești demoni sunt în noi și sunt tot ceea ce ne împiedică să fim persoanele care putem fi. Acestea sunt sentimentele noastre interioare care mereu ne fac să vedem doar partea negativă a vieții, sentimentele care ne fac să cădem în diferite etape de depresie. Ceea ce trebuie noi să facem e de a căuta ajutor profesional, de a cere sfatul familiilor și prietenilor noștri dar mai ales de a ne baza pe darul credinței. Rugăciunea e un mod bun prin care putem scăpa de acești demoni ai noștri. Prin rugăciune putem obține mijlocirea sfinților noștri patroni și a preasfintei Fecioare Maria, ca ea să mijlocească la Fiul ei în a ne ajuta să depășim și să învingem aceste etape de gânduri negative.

Cristos ne cheamă să facem faptele sale acum pe pământ. Cu toți avem diferite haruri. Cu toți avem diferite abilități cu care putem duce la împlinire misiunea pe care Domnul ne-a încredințat-o. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}