Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 16-a de peste an (B)

Cei care îl caută pe Isus și îl găsesc au parte de experiența compasiunii și griji sale față de ei. În credință venim și noi acum pentru a prezenta toate nevoile noastre și ale tuturor oamenilor din jurul nostru în fața bunătății Tatălui ceresc spunând împreună:

  R. Ascultă-ne Doamne!

  •  Ne rugăm ca papa Francisc și episcopul nostru Iosif, să fie păstori adevărați și plini de credință a turmei pământești a lui Dumnezeu. R.
  • Ne rugăm ca toți oameni să asculte vocea Bunului Păstor și să urmeze exemplul său de grijă și compasiune față de ceilalți. R.
  • Ne rugăm pentru toți oameni de la marginile Bisericii și a societății, ca ei să cunoască iubirea lui Isus, Păstorul cel Bun, în faptele discipolilor săi. R.
  • Ne rugăm ca toți cei care ne-am adunat aici să fim inspirați de Păstorul cel Bun și ca să recunoaștem și să dezvoltăm darul iubirii și al compasiunii prezentă în fiecare dintre noi. R.
  • Ne rugăm ca cei care sunt bolnavi în trup și minte să fie vindecați de atingerea blândă a lui Isus, Păstorul cel Bun. R.
  • Ne rugăm ca credincioși noștri răposați să fie adunați în staulul iubirii nesfârșite a lui Dumnezeu. R.

 Doamne, tu care ai depășit obstacolele si divizările, construiește unitatea Bisericii tale si fă ca poporul tău, în diversitatea vocațiilor si a slujirilor, să meargă spre întâlnirea cu tine cu iubire si pace. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}