Sâmbătă din săptămâna a 15-a de peste an – 4

Mt 12,14-21

Isus, slujitorul lui Yahweh

Am dat de o poveste zilele acestea despre un tânăr care înlocuia la un moment dat un cauciuc moale la mașina unui om bătrân. Când acel om bătrân i-a oferit bani ca plată pentru ajutorul dat, tânărul a refuzat și i-a spus bătrânului, Mă bucur că v-am putut ajuta. Oportunitatea de a fi capabil să ajut e plata de care am nevoie.

Când Isus și-a dat seama că farisei, din cauza prejudiciului lor, complotau să îl ucidă, El s-a și retras în ținuturile popoarelor păgâne și a dus la împlinire ceea ce profețise profetul Isaia. Că Isus, slujitorul ales al lui Dumnezeu, avea să își duc la împlinire misiunea nu prin putere strivitoare ci prin slujire de sacrificiu.

Cristos este slujitorul ales al lui Yahweh. James Packer în cartea sa intitulată Tatăl tău te iubește, a avut o foarte frumoasă descriere a servitorului și de ce ține de el. El a spus că Slujitorul (ebed în iudaică), iar în limbajul Noului Testament adesea e reprezentat cu cuvântul grecesc doulos. Uneori mai înseamnă și dialonos adică diacon sau ministru, însă acestea două sunt stricte; pentru că doulos și diakonos  sunt sinonime. Ambele cuvinte denotă un om care nu e la propria sa dispoziție ci este proprietatea cumpărată a stăpânului său. Cumpărat pentru a sluji nevoile stăpânului său, de a fi la dispoziția lui în orice clipă, rolul unui slujitor era de a face ceea ce i se spune. Slujirea creștină prin urmare, înseamnă, mai întâi de toate, trăirea relației noastre de slujitori ai unicului Mântuitor (1Cor 6,19-20).

John R. W. Scott în cartea sa Portretul predicatorului, Unele studii ale Noului Testament, a menționat și el despre atitudinea unui slujitor al lui Dumnezeu. Acesta spunea că:

Oameni sunt ilogici, ne-rezonabili și centrați pe sine. Iubește-i oricum.

Dacă faci fapte bune oamenilor iar ei te vor acuza ulterior de motive egoiste. Fă fapte bune oricum.

Dacă prin succesul tău vei câștiga prieteni falși și dușmani adevărați. Reușește oricum.

Binele pe care îl faci astăzi va fi uitat mâine. Fă bine oricum.

Onestitatea și dreptatea te fac vulnerabil. Fi onest și drept oricum.

Cel mai mare om cu cele mai mari ideii pot fi doborâți de cel mai mic om cu cea mai mică minte. Așa că gândește mare oricum.

Oamenilor le plac câini mici însă îi urmează doar pe cei mari. Luptă pentru câini mici oricum.

Anii petrecuți construind pot fi distruși peste noapte. Construiește oricum.

Oameni chiar au nevoie de ajutor, însă te-ar putea ataca dacă îi ajuți. Ajută-i oricum.

Dă lumii tot ceea ce ai mai bun și vei fi lovit în dinți. Dă lumii tot ce ai mai bun oricum.

George W. Noble în cartea sa Cartea celor 750 de studii Biblice li evanghelice ne-a oferit un mod biblic despre cum să îl slujim pe Dumnezeu. Care sună cam așa: slujește în sinceritate și adevăr (Iosue 24,14), sinceritatea scopului (Col 3,24), perfecțiunea mersului (Tes 1,9), viața fără de vină (Fapt 26,7), temeinicia (Rom 12,1), corectitudinea inimii (Rom 12,2), conduita dreaptă (Lc 1,17), tăria motivului (Rom 7,6), întregimea ființei (Evr 12,28).

Însă mai presus de toate esența slujirii creștine este loialitatea față de rege ce se exprimă pe sine însuși în slujire față de servitori săi (M 25,31-46).

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?