Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 17-a de peste an (B)

În textul evangheliei de astăzi am auzit cum Isus satisface foamea celor care au venit să îl asculte. Conștienți fiind de propria noastră nevoie de Isus, în viețile noastre, să aducem și noi rugăciunile noastre înaintea lui spunând:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru Biserica, ca prin conducerea papei Francisc și a episcopului nostru Iosif, noi să fim mereu hrăniți de Euharistie și de Cuvântul lui Dumnezeu. R.
  • Pentru poporul lui Dumnezeu, ca noi să fim inspirați de exemplul tânărului din evanghelia de astăzi și să fim dispuși să împărtășim cu cei cărora le lipsește mâncarea, adăpostul și iubirea. R.
  • Ca noi să avem un respect mult mai profund față de demnitatea vieții umane, mai ales a celor nenăscuți. R.
  • Pentru toate guvernele, ca politicile și practicile lor să îi ajute pe toți cei care au lipsuri de orice fel. R.
  • Pentru cei care se îndepărtează de masa Domnului, ca bucuria și generozitatea fraților lor creștini să îi atragă înapoi la adevărata lor casă. R.
  • Pentru cei care au murit, ca ei să se bucure mereu de banchetul veșnic din împărăția cerească. R.

Doamne Dumnezeule Atotputernic, îți mulțumim pentru că ne asculți toate rugăciunile, și te rugăm să ne dai fiecăruia dintre noi harul de a fi martori tăi în lume. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}