Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 18-a de peste an (B)

Fraților preaiubiți, suntem cu toți conștienți de propriile noastre nevoii și dorim să fim și mai conștienți de nevoile familiei umane. Cu încredere să aducem acum toate aceste nevoii ale noastre înaintea lui Dumnezeu, Tatăl Nostru, spunând împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru cei care au funcții de conducere și de autoritate în Biserică, ca ei să îi conducă cu blândețe și cu milostivire pe toți cei încredințați grijii lor. R.
  • Ne rugăm ca popoarele lumii să renunțe la toate divergențele lor și să fie mai generoase în ajutorarea celor aflați în nevoie. R.
  • Ne rugăm pentru cei a căror viață este o experiență a deșertului și care sunt copleșiți de grijile vieții, ca ei să aibă prieteni care să îi însoțească și să îi susțină cu rugăciunile lor. R.
  • Ne rugăm pentru noi înșine, ca să nu ne pierdem niciodată în cursa bunurilor acestei lumi, ci să căutăm ceea ce durează veșnic. R.
  • Ne rugăm pentru cei pe care Dumnezeu îi cheamă la preoție și la viața consacrată, ca ei să audă chemarea lui Dumnezeu și să răspundă cu curaj la acea chemare prin susținerea rugăciunilor noastre. R.
  • Ne amintim acum și de rudele și prieteni noștri care au murit, ca ei să fie părtași la banchetul vieții veșnice. R.

Dumnezeule milostiv, tu mereu asculți rugăciunile poporului tău. Venim și noi acum în fața ta plini de încredere în grija ta față de noi și te rugăm să ne asculți toate aceste rugăciuni ale noastre. Prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}