Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 24-a de peste an (B)

Fraților preaiubiți, în evanghelia de astăzi Isus ne-a invitat să ne luăm crucile și să îl urmăm. Să ne încredem acum nevoile Domnului și să ne rugăm pentru harul și puterea de care avem nevoie zi de zi. Să spunem împreună:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Pentru Biserică, ca în predicarea lui Cristos răstignit să ne învețe să acceptăm lucrurile pe care nu le putem schimba, dar să le schimbăm pe cele care putem și să ne ofere înțelepciunea de a cunoaște diferența.
  • Pentru victimele violențelor și a altor forme de abuz, ca milostivirea vindecătoare și iubirea gingașă a lui Dumnezeu să le atingă viețile prin cei care îi slujesc.
  • Pentru cei cărora le lipsesc cele necesare de zi cu zi, ca calitatea vieții lor să se îmbunătățească prin decizii bune și generozitatea tuturor celor care au grijă de casa noastră comună.
  • Pentru cei care se pregătesc pentru preoție și viața consacrată, ca ei să aibă curajul de a lua provocările crucii, pentru că doar astfel pot câștiga din belșug libertatea unei vieți noi.
  • Pentru bolnavi din comunitatea noastră, ca ei să găsească eliberarea în compasiunea celor care aduc vindecarea pentru durerea lor în momentele lor de nevoie.
  • Pentru răposați noștri după cum au luat crucea lor de zi cu zi în unire cu Cristos tot la fel să găsească acum bucuria odihnei veșnice.

Tată îți mulțumim pentru harul și puterea pe care ni le oferi zi de zi. Deschide-ne viețile pentru a primi Duhul tău. Îți cerem acestea prin Cristos Domnul Nostru. Amin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2020/06/header-final-2.jpg);background-size: initial;background-position: center top;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}