Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 3-a din Advent (C)

În textul evangheliei de astăzi, Ioan Botezătorul ne-a dat un sfat asupra cum trebui să ne pregătim pentru venirea lui Cristos la Crăciun. El ne-a spus să fim generoși și să împărtășim, să fim drepți și să avem grijă, dar mai ales să fim mulțumiți cu ceea ce avem. Să îi urmăm sfatul spunând împreună:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm ca noi să nu ne lăsăm distrași de distracțiile vieții care ne pot îndepărta de la adevăratul sens al Crăciunului. R.
  • Ne rugăm pentru Biserica noastră, ca sub îndrumarea sfântului părinte papa Francisc, să fie mereu o comuniate de credincioși care trăiesc împreună în bucurie și iubire. R.
  • Ne rugăm pentru armonie și pace în lume, comunitate și familia noastră și ca să primi harul de a-l primi pe Cristos în mijlocul nostru așa cum se cuvinte. R.
  • Ne rugăm ca după cum Ioan i-a urgentat pe oameni să își schimbe căile rele și să se căiască, și noi să fim mai generoși și buni în acest Crăciun. R.
  • Ne rugăm pentru săraci și pentru cei mai puțin norocoși decât noi, ca Dumnezeu să atingă viețile lor și să le aducă bucuria și pacea sa. R.
  • Ne rugăm ca toți răposați noștri să se odihnească în pace, în brațele Tatălui veșnic. R.

Doamne, ajută-ne să fim instrumentele păcii și iubirii tale acum când ne pregătim pentru nașterea Fiului tău. Dă-ne te rugăm harul ca toți cei care ne ies în cale să cunoască că bucuria din inima noastră provine de la cunoașterea că tu ești mereu cu noi. Prin Cristos Domnul nostru. Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}