Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 4-a a Paștelui (C)

Conștienți că Isus, păstorul cel bun, și-a dat propria viață spre binele poporului său, să ne rugăm ca și noi să fim conștienți de nevoile celor din jurul nostru și să ne folosim darurile în slujirea celor din jurul nostru. Să spunem împreună:

 R. Ascultă-ne Doamne!

  • Ne rugăm pentru poporul lui Dumnezeu din întreaga lume, pentru papa Francisc și pentru episcopul Iosif, ca iubirea și compasiunea lui Isus păstorul cel bun să le îndrume acțiunile. R.
  • Ne rugăm pentru cei aflați în funcții de autoritate, ca ei să guverneze mereu cu înțelepciune și dreptate ținând cont și de cei mai vulnerabili din societatea noastră. R.
  • Ne rugăm și pentru cei care sunt bolnavi, pentru suferinzi, fără adăpost sau cei care au diverse greutăți în viață, ca ei să găsească vindecare și alinare mai ales prin grija și iubirea pe care o primesc de la cei din jurul lor. R.
  • Ne rugăm și pentru propria noastră comunitate, ca noi să proclamăm mereu iubirea lui Cristos în cuvânt și faptă. R.
  • Ne rugăm și toate acele intenții pe care le păstrăm în adâncul inimii noastre. R.
  • Ne rugăm și pentru toți cei care au murit, ca ei să fie făcuți părtași la bucuria învierii. R.

Milostive Dumnezeule, păstorul nostru cel bun, fă ca lumina feței tale și bunătatea inimii tale să se așeze peste membri comunității, familiei noastre și a tuturor celor cu care ne întâlnim. Fă ca cei pe care i-ai chemat la viața creștină, să creadă în Fiul tău și în puterea învierii sale. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?