Vineri din octava Paștelui – 3

In 21,1-14

Domnul înviat se întâlnește cu noi oriunde și oricând dorește el. El vine la noi sub forma dorințelor sale. Ne îndreaptă în direcția corectă și ne dă instrucțiuni foarte folositoare. În cazul discipolilor din textul evangheliei de astăzi, Domnul se întâlnește cu ei pe malul mării Tiberiada. El asumă imaginea unui tată care își cheamă copii crescuți mari, adică discipoli. Apoi le dă instrucțiunile, de a arunca plasa, arătând într-o direcție, pe partea dreaptă a bărcii, asigurându-i de succesul instrucțiunilor, că vor găsi ceva acolo. Discipoli, asemenea copiilor aflați sub porunca unui tată iubitor, ascultă cu simplitate. Ca și rezultat se bucură de o captură impresionantă. După eveniment, discipolul pe care îi iubea Isus începe să spună, E Domnul. Discipolul preaiubit cunoaște opera și recunoaște mișcările, și simte prezența Domnului.

Cu ceva timp în urmă un tânăr postase o imagine cu o cruce pe Facebook-ul său. Sub imagine scrisese, Astăzi este Ziua Îndrăgostiților. Acesta este crucifixul meu. Aceasta este o imagine a lui Isus. Adesea o pun pe masa mea. Cu toate că nu îl vedem, el e mereu alături de noi. Uneori îl neglijăm, uităm de el, însă el nu se supără și nici nu ne părăsește. Pun crucifixul pe masa mea și mă gândesc la el, îl iubesc și îl mângâi cu blândețe. Nu sunt oare aceste cuvinte ale cuiva care simte cu adevărat iubire față de Isus iar Isus îl iubește la fel de mult? Nu sunt oare acestea expresii ale unui preaiubit care prețuiește nespus de mult prezența iubirii lui?

În timp ce îndrăgostiți celebrează ziua inimilor alături de cei dragi ai lor, în propriile lor moduri, un tânăr a făcut public, via Fb, când și unde se întâlnește Domnul cu el, cum crucea îi amintește de apropierea Domnului înviat de el și față de noi toți. În acele rânduri a scris, L-am auzit spunând, Priviți, este cel pe care îl iubim! Priviți e Domnul înviat!

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?