Search
Close this search box.

8 august – Sf. Dominic, pr. – 1

Mt 14,22-36

Astăzi biserica îl sărbătorește pe Sfântul Dominic fondatorul ordinului Dominican, a cărui viață a fost caracterizată de rugăciune, studiu, comuniune și slujire.

Imagini pentru Jesus waterÎn evanghelia de astăzi găsim trei tipuri de rugăciune. Primul este rugăciunea lui Isus. După ce a dat drumul mulțimilor, Isus s-a urcat pe munte singur pentru a se ruga. Această rugăciune este numită rugăciunea de comuniune. Isus intră în comuniune cu Tatăl ceresc. Am putea-o vedea ca o rugăciune de contemplare. Al doilea moment de rugăciune, este rugăciunea deznădăjduită sau disperată al lui Petru, Doamne Salvează-mă. Aceasta este rugăciunea tuturor acelora care se simt amenințați sau supraîncărcați de vreo situația anume sau de ceva. Cu toți ne-am putea regăsi la acest al doilea moment de rugăciune. Cu toți am avut parte de situații în care am simțit că ne fuge pământul de sub picioare sau în care simțeam că ne scufundăm.

Evanghelia ne spune că Isus îi răspunde lui Petru prin al ține. Domnul mereu va răspunde rugăciunilor noastre spuse din inimă. Al treilea moment de rugăciune din evanghelie este rugăciunea discipolilor din barcă după ce vântul s-a potolit, Cu adevărat tu ești fiul lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea de laudă prin care Isus este recunoscut pentru tot ceea ce este el. Rugăciunea de cerere, este întărită de către rugăciunea de comuniune a lui Isus și de rugăciunea de preamărire a discipolilor. Chiar dacă rugăciunea spusă din disperare ne vine cel mai ușor, suntem chemați la toate cele trei forme de rugăciune. Dacă avem timp să îi cerem lucruri Domnului, atunci ar trebui să avem timp și să fim cu Domnul, și timp să îi mulțumim și să îl preamărim.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?