14 august – Sf. Maximilian Kolbe, pr. m. – 1

In 15,9-17

Astăzi, Biserica comemorează viața sfântului Maximilian Kolbe, preot și misionar polonez, martir al credinței,  a cărui viață și exemplu ar trebui să ne inspire pe toți, să acționăm diferit de modul în care am acționat până acum și de modul în care ne-am trăit viețile până acum.

Evanghelia de astăzi ne vorbește despre noua poruncă a iubirii lui Isus. Că noi trebuie să ne iubim aproapele după cum și Isus ne-a iubit pe noi. Esența acestei noi porunci a iubirii este iubirea necondiționată și dezinteresată care are în vedere numai ceea ce este bun pentru celălalt. Cineva a spus că adevărata iubire este una costisitoare și care se jertfește. Oferă tot ce are celui iubit. Nu există o mai mare dovadă de iubire decât sacrificiul vieții unuia pentru aproapele său. Isus și-a dovedit iubirea față de discipoli lui și față de noi toți prin dăruirea propriei vieți pentru ei, pentru noi, până la moartea pe cruce. Ne dovedim iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele atunci când îmbrățișăm calea crucii. Care este calea crucii în viața noastră? Când ne întâlnim cu voința lui Dumnezeu, atunci voința lui Dumnezeu trebuie îndeplinită. Cunoaștem bucuria și mulțumirea unei vieții abandonate pe deplin lui Dumnezeu și consumate cu iubirea sa?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?