14 august – Sf. Maximilian Kolbe, pr. m. – 2

In 15, 9-17

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, îl vom asculta pe Isus spunându-ne porunca sa cea mai importantă, aceea să vă iubiți unii pe alți așa cum v-am iubit eu! Fiindcă nu există o iubire mai mare decât aceea pe care Isus ne-a arătat-o și ne-o arată mereu. De aceea, cea mai mare dovadă de iubire de care cineva poate da dovadă este aceea de a-și da viața pentru aproapele lui, indiferent că acel aproape e un străin sau că e cineva drag nouă.

Tot la fel a făcut și sfântul Maximilian Kolbe, pe care îl comemorăm astăzi. După o viață trăită în cadrul ordinului franciscan, și după multe alte activități făcute atât în țara lui, Polonia cât și în alte țări din lume, a reușit să pună în practică această poruncă a Domnului, de a ne iubi aproapele după cum și el ne-a iubit pe noi. Mai exact, în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost arestat pentru activitatea sa publicistică, pentru că îi îndemna pe alți la iubire, prin revistele pe care le publica. A fost arestat și dus în lagărul de concentrare de la Auschwitz, unde și-a dat viața, de bunăvoie în locul unui străin, în locul aproapelui său, pentru ca acesta sa trăiască, murind astfel prin înfometare.

Astfel, astăzi, suntem invitați să îl imităm pe sfântul Maximilian Kolbe, să îi imităm iubirea pe care el o avea față de cei din jur. Dar mai ales să o punem în practică, poate nu asemenea lui, dându-ne viața ci prin multe alte moduri, pornind de la cele mai mărunte și elementare până la cele mai mari.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?