Duminica a 24-a de peste an (A) – 5 (Predică pentru copii)

Sir 27,33-28,9

Rom 14,7-9;

 Mt 18,21-35

 

Timp de trei săptămâni la rând, Kyle i-a împrumutat lui  Eric o parte din bani lui de alocație. Eric a promis că îi va da înapoi la timp înainte de Festivalul recoltei. Însă când a sosit festivalul, Kyle nu reușea să îl găsească pe Eric nicăieri, așa că Kyle a rămas fără bani necesari pentru a putea participa la festival.

Nu îl voi ierta niciodată, spunea Kyle.

Unul dintre discipoli l-a întrebat pe Isus despre iertare. Petru a crezut că el era foarte generos când l-a întrebat pe Isus dacă era de ajuns să ierți o persoană de șapte ori. Însă Isus l-a surprins pe Petru când a spus: Nu-ţi spun până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori şapte.

Cât înseamnă de șaptezeci de ori câte șapte? Șaptezeci de ori câte șapte înseamnă 490! Este enorm, așa-i?

Isus a continuat și a spus o poveste despre un slujitor care nu a iertat deși el abia fusese iertat. Povestea sună cam așa: Cu mult timp în urmă trăia un rege care avea foarte mulți servitori. Servitori lui împrumutau adesea bani de la el. Însă într-o zi regele a decis că era timpul să colecteze toți bani pe care îi împrumutase. Ușor, ușor a descoperit că unul dintre servitori îi datora o sumă enormă. Atunci când omul i-a spus că nu are cum să i-o plătească, regele a poruncit ca omul să fie vândut, însă nu numai el ci și soția și copii lui. Servitorul când a auzit, s-a aruncat la pământ și a început să îl implore: Stăpâne, ai răbdare cu mine şi îţi voi restitui totul! Regelui i s-a făcut milă față de acel om și s-a răzgândit în privința vânzării lui și a familiei sale. Și nu numai, ba chiar i-a iertat întreaga datorie, întreaga sumă de bani pe care i-o datora.

Credeți că servitorul căruia abia i se iertase o sumă imensă de bani din partea regelui a fost la fel de iertător cu cineva care îi datora lui o sumă mică de bani? Nu, nu fusese! În momentul în care s-a întâlnit cu un coleg, servitor ca și el, care îi datora lui niște bani, acesta i-a poruncit să i-o de-a înapoi, iar când celălalt servitor i-a spus că nu are cum să i-o plătească, el nu i-a iertat datoria, după cum făcuse regele cu el, ci în schimb, l-a aruncat pe colegul lui servitor în închisoare, până își va plăti întreaga datorie.

Ce credeți că s-a întâmplat când regele a auzit despre ce s-a petrecut între cei doi? Rege nu fusese fericit. Așa că l-a chemat înapoi pe servitorul nemilos. Regele i-a spus: Servitor rău, ţi-am iertat toată datoria aceea … Nu trebuia să te înduri şi tu de cel care este servitor ca şi tine aşa cum eu m-am îndurat de tine? Iar ca răsplată regele l-a trimis pe servitorul nemilos la temniță până va reuși să plătească întreaga datorie.

Când Kyle a auzit de această poveste, a realizat că nu dorea să fie asemenea servitorului nemilos, așa că l-a iertat imediat pe Eric. A ierta pe cineva care ne-a spus lucruri rele, sau care nu ne-a dat înapoi bani pe care ni datora este foarte greu. Însă putem să îl iertăm fiindcă Isus ne-a iertat, nouă tuturor, toate păcatele noastre, până și păcatele de care nu mai știe nimeni altcineva în afară de noi.

La încheiere să îi mulțumim Tatălui ceresc pentru că ne-a oferit această poveste a slujitorului nemilos, din care am învățat cum să fim iertători și buni. Să îl rugăm să ne ajute să îi iertăm pe ceilalți din toată inima noastră. Amin.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?