Search
Close this search box.

Vineri din săptămâna a 34-a de peste an – 1

Lc 21,29-33

 

Evanghelia de astăzi ne amintește ca trebuie să fim conștienți de ceea se întâmplă în interiorul nostru și în jurul nostru. Suntem continuu testați în a fi sensibili față de Imagini pentru jesus speaksemnele timpului fiindcă în aceste timpuri oameni au devenit dezorientați de ceea ce contează cu adevărat în viață. Dumnezeu ne revelează continuu planul său divin în viața noastră zilnică. Tot ceea ce trebuie să facem este să privim cu ochii credinței. Trist e faptul că percepția noastră adesea este încețoșată de către bunurile și dorințele noastre. Am devenit preocupați cu, și împovărați de către ceea ce ne oferă această lume, creând totodată distorsiuni în conștiința noastră spirituală.

 Evanghelia ne provoacă să ne redirecționăm percepția asupra lucrurilor care ne fac viața una mai plină de înțeles.

Pentru a discerne voința Tatălui, Isus i-a învățat pe discipoli săi să fie sensibili față de realitățile înconjurătoare, o acțiune practică și una destul de simplă. Dumnezeu ne vorbește în acest moment al zilei: prin cuvântul cald și rugăciunile unei persoane care ține la noi, prin străinul pe care îl întâlnim.

Prezența sa de pretutindeni poate nu o putem simți și din cauză că nu petrecem destul timp pentru Isus. Majoritatea oamenilor petrec ore în fața televizorului și navigând pe internet însă nu pot petrece nici măcar un minut în rugăciune. Este destul de ironic dacă stăm să realizăm că Dumnezeu ne-a dat 168 de ore în fiecare săptămână. Însă uni dintre noi nu vor să îi de-a lui Isus nici măcar o singură oră în ziua de Duminică, pentru Sfânta Liturghie. Noi trăim o singură dată, de aceea nu ar trebuie să ne irosim timpul, ci să fructificăm ceea ce contează cel mai mult.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?