31 ianuarie – Sf. Ioan Bosco, pr. – 1

Mt 18,1-5

Astăzi, celebrăm sărbătoarea unui sfânt care a lucrat foarte mult cu copii, cu tineri. Sfântul Ioan Bosco a fost profund preocupat de copii din parohia sa, din moment ce foarte mulți dintre ei erau arestați pentru diverse infracțiuni. Odată ce intrau în închisoare aceștia învățau și mai multe despre cum să face și alte infracțiuni, crime care nu făceau nimic altceva decât să îi aducă imediat din nou în închisoare.

Imagini pentru john boscoSfântul Ioan Bosco a lucrat neîncetat cu tineri băieți din cartierul său, asigurându-le o solidă educație și o formare de credință. Există trei lucruri pe care trebuie să le îndeplinești, le spunea Sfântul Ioan Bosco copiilor într-o zi, dacă vrei să rămâi pe calea spre cer. Mergi la spovadă în mod regulat, primește des sfânta Împărtășanie, și spovedește-te mereu la un singur preot, căruia să îi poți dezvălui mereu tot ceea ce ai pe inimă.

Datorită iubirii și griji sale, mulți dintre acești băieți tineri, nu doar că au fost salvați de la acele infracțiuni, ci au intrat în seminarii și au devenit preoți buni și sfinți. Și cel puțin unul dintre băieți lui a devenit un sfânt, adică Sfântul Dominic Savio.

Să ne rugăm astăzi, prin mijlocirea sfântului Ioan Bosco, pentru mântuirea tuturor persoanelor tinere care încă stau departe de Dumnezeu și de Biserică.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}