Iosue devine lider – cateheză copii

Moise era mort. Iosue a stiut ca Dumnezeu l-a ales sa conduca Israelul. Înainte de a pregăti armata, Iosua a trebuit să se pregătească pe sine insusi. Dumnezeu a promis lui Iosue victorie şi prosperitate în Ţara Făgăduinţei, dacă oamenii vor asculta întotdeauna.

Oamenii Israelului au promis să-l urmeze pe Iosue şi sa respecte întotdeauna. Cuvântul lui Dumnezeu. Inteligent, noul lider a trimis spioni în Canaan pentru a studia sistemul de apărare al oraşului Ierihon. Prima bătălie a Israelului va avea loc in Ierihon.

Cineva a spus regelui din Ierihon ca spioni se aflau în oraş. El a trimis soldaţii să ii găsească. Căutare a început la casa lui Rahab, unde oamenii erau găzduiţi. Soldaţii au ciocanit cu putere la usa casei. Rapid, Rahab a ascuns oamenii sub un maldar de in.

Cand soldatii au plecat, Rahab a folosit o franghie rosie sa coboare oamenii in siguranta in afara peretilor orasului. De ce oare i-a ajutat Rahab pe soldati? Pentru ca ea a stiut ca Dumnezeu ii veghea. Si a vrut ca Dumnezeu sa ii crute viata. Spionii i-au promis lui Rahab că o va salva pe ea si pe familia ei.

Inainte sa ajunga in orasul Ierihon, israelitii au trebuit sa treaca Iordanul in Canaan, Tara Fagaduintei. Dar nu era nici un pod care sa ii ajute sa treaca raul. Cum aveau sa ajunga oamenii in partea cealalta a raului?

Dumnezeu i-a spus lui Iosue ca preotul sa conduca soldatii si sa tina in mana arca alianței, cu cele 10 porunci. Când picioarele preotului au atins malul raului, Dumnezeu a facut un miracol. Dumnezeu a facut o poteca in mijlocul raului.

Dupa ce toti oamenii au trecut raul, ei au pus 12 stanci in rau si alte 12 stanci pe malul raului Canaan. Aceste stanci vor aminti oamenilor de dragostea nemarginita a lui Dumnezeu si puterea suprema pe care El o detine.

Orasul Ierihon era inconjurat de pereti grosi si inalti.  In timp ce Iosue facea planuri pentru atac, Dumnezeu l-a trimis pe Capitanul Armatei Sale din Rai sa aminteasca noului Lider al Israelului ca Dumnezeu intotdeauna castiga luptele pentru poporul sau.

Dumnezeui i-a spus lui Iosue cum sa atace orasul. Un plan foarte ciudat. Oamenii Domnului trebuiau sa ocoleasca orasul o data pe zi timp de sase zile, si de sapte ori in a saptea zi. Apoi sa sufle in trompete si sa tipe cu putere si asa peretii orasului se vor prabusi.

Iosua si armata sa au facut asa cum Dumnezeu a  poruncit. Poate oamenii din Ierihon au  ras. Dar, dupa al saptelea ocol in a saptea zi preotul a suflat hornul si asa cum a promis Dumnezeu… peretii orasului s-au prabusit.

Numai casa lui Rahab nu s-a prabusit. Ea a lasat frangia rosie agatat de fereastra. Repede oamenii lui Iosue au salvat-o pe ea si pe familia  acesteia. Apoi orasul Ierihon a fost distrus asa cum Dumnezeu a poruncit.

Iosue a oferit tot aurul, argintul si bogatiile Ierihonului in slujba Domnului. Apoi a aruncat un blestem asupra acelora care aveau sa reconstruiasca acel oras otravit.

Curand toata lumea in Canaan stia cum Iosua a distrus Ierihonul. Au stiut ca Dumnezeu isi apara Poporul.

Sfârşit

Download Word

Download PowerPoint

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?