Sâmbătă din săptămâna a 13-a de peste an – 1

Mt 9,14-17

Textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi dorește să ne transmită faptul că a fi cu Isus înseamnă a experimenta bucuria. O persoană care merge cu Isus radiază de bucurie. Un creștin sumbru este practic o imposibilitate. Un creștin sumbru este practic o contradicție de termeni. Un adevărat creștin radiază de bucurie atât în interior cât și în exterior.

Imagini pentru jesus and matthewEvanghelia ne va mai transmite și faptul că nici o bucurie nu este veșnică. Nimic nu durează pentru totdeauna, fapt care este ceva inevitabil în viață, că până și cele mai dragii bucurii vor trebui să se încheie. Bucuriile lumești sunt întotdeauna trecătoare. Dumnezeu singur rămâne în mijlocul tuturor șanselor și a schimbărilor vieții. Până și relațiile umane vor trebui să ajungă la un sfârșit. Un prieten de acum cu siguranță nu va fi acolo pentru totdeauna. Numai bucuria lui Dumnezeu durează veșnic, iar dacă o avem în inimile noastre, nimic nu poate lua acea bucurie de la noi.

Și într-un final, evanghelia este ea însăși o provocare. E ca și cum Isus ne-ar fi spus  ai experimentat bucuria care vine din urmarea mea. Care poate trece prin problemele și greutatea unei crucii creștine? Viața creștină aduce bucurie, însă viața creștină aduce și durere, sânge, lacrimi și suspine care nu pot îndepărta bucuria însă care trebuie înfruntate. Prin urmare, Isus ne întreabă astăzi  Sunteți gata pentru amândouă, pentru bucuria creștină și pentru crucea creștină?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?