20 august – Sf. Bernard, abate, înv. – 1

In 17, 20-26

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, îl vom asculta pe Isus spunându-ne că Cereți și veți primi, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. Iar cel mai bun mod prin care putem cere diverse lucruri de la Dumnezeu este rugăciunea. Rugăciunea spusă și rostită din inimă este cea mai plăcută lui Dumnezeu.

Tot din rugăciune a izvorât și numeroasele tratate de spiritualitate, pe care le-a scris Imagini pentru Saint Bernard of Clairvauxsfântul Bernard pe care îl comemorăm astăzi, tot din rugăciune a izvorât și cele peste 300 de predici și cele peste 500 de scrisori. Tot rugăciunea a fost cea care i-a dat energia necesară de a întreprinde numeroase călătorii, în cadrul cărora a și întemeiat 65 de mănăstiri. rugăciunea a fost cea care i-a dat forța, curajul și delicatețea ce îl caracterizau pentru a realiza toate aceste lucruri mărețe.

Astfel, ceea ce dorește Isus ca noi să facem astăzi, este să urmăm exemplul sfântului Bernard. Să fim curajoși în a cere ceea ce dorim de la Dumnezeu. Să avem curaj să îi cerem Domnului, ajutorul său, îndrumarea sa dar mai ales sprijinul său. Să avem curajul de a cere, prin rugăciune, să ne ajute să fim și noi, asemenea sfântului Bernard în cadrul vieților noastre de zi cu zi, să fim și noi delicați în ceea ce facem și curajoși.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?