Search
Close this search box.

21 august – Sf. Pius al X-lea, pp. – 1

In 21, 15-17

 Astăzi biserica îl comemorează pe unul dintre ultimi papi ce a trăit la începutul secolului 20, pe sfântul Pius al X-lea. Sfânt care a fost condus întreaga sa viață de deviza, Dragostea lui Cristos mă silește, deviză pe care a folosit-o și pus-o în practică cu strictețe întreaga sa viață.

Tot această dragoste a lui Cristos și față de Cristos l-a făcut, ca în momentul în care a ajuns papă, să înceapă procesul de reformare, atât pe plan liturgic cât și pe plan canonic, cea mai cunoscută reformă a sa fiind, vârsta mai mică a primei împărtășanii a copiilor și împărtășania deasă a celorlalți credincioși.

Tot această dragoste față de Cristos a fost și cea care l-a ajutat să nu reziste celor nevoiași, să nu poate spune nu, tuturor celor care îi cereau ajutorul, indiferent că era el pe plan spiritual sau material. Din dragoste față de Cristos și față de săraci, oferea tot ceea ce avea și tot ceea ce putea.

De aceea, ceea ce va trebui noi să ne însușim de la sfântul papă Pius al X-lea e această dragoste necondiționată față de Cristos, dragoste care nu ne va permite nici nouă să spunem nu și să rămânem pasivi față de cineva aflat în nevoie.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?