29 august – Martiriul Sf. Ioan Botezătorul – 2

Mc 6,17-29

Astăzi Biserica comemorează Martiriul sfântului Ioan Botezătorul. Astăzi noi comemorăm momentul în care Ioan Botezătorul și-a dat viața pentru adevărul pe care îl vestea, pentru vestirea apropierii mesajului evanghelic. Astăzi comemorăm ziua în care Ioan Botezătorul și-a dat viața pentru împlinirea misiunii sale, motiv pentru care Biserica îl așază în rândurile sfinților martiri.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost unul dintre cele mai puternice glasuri premergătoare al apropierii Împărăției lui Dumnezeu, fiind totodată și glasul care, odată cu moartea sa a încetat să mai vorbească, să mai deschidă drumul lui Mesia.

Imagini pentru Beheading of John the BaptistÎn întreaga s-a viață, sfântul Ioan Botezătorul, nu a făcut nimic altceva decât să spună adevărul, adevăr din cauza căruia a și fost omorât. Sfântul Ioan Botezătorul a spus adevărul mereu și oricui, indiferent de persoană, că era ea rege, regină om de rând sau bogat. Spunea și condamna întotdeauna păcatul, mai ales când acesta era public, și chema la convertire, la pregătire pentru sosirea lui Mesia.

De aceea, Biserica ne invită astăzi, prin această sărbătoare a Martiriului sfântului Ioan Botezătorul, să fim curajoși asemenea lui în a spune adevărul. În a spune adevărul atunci când vedem păcatul, atunci când trebuie. Să avem curajul să îl ajutăm pe cel de lângă noi, pe aproapele nostru când acesta se află în nevoie spirituală și să nu îl abandonăm, să îl ajutăm, indiferent de cât de greu ar putea fi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}