Marţi din săptămâna a 25-a de peste an – 2

Lc 8,19-21

În textul evangheliei de astăzi vom auzi momentul în care Isus se întâlnește cu mama și frați lui, adică cu verișori și rudele sale. Isus fiind un mare învățător a profitat de această ocazie pentru a învăța mulțimea și discipoli săi o lecție importantă.

În primul rând, când el a spus că Mama mea şi fraţii mei sunt aceştia care ascultă Imagini pentru jesus and crowdcuvântul lui Dumnezeu şi îl îndeplinesc. Isus nu i-a respins pe mama și pe rudele sale ci a conștientizat importanța familiei și a relației de sânge. A făcut ca credința față de cuvânt să fie un nou fundament pentru această relație, prin ai da exemplu pe mama și pe rudele sale ca buni ascultători și actori ai cuvântului lui Dumnezeu. Asemenea Mariei, și noi putem deveni, cu umilință și deschidere, receptivi față de cuvântul lui Dumnezeu.

În al doilea rând, când Isus și-a început slujirea publică, el a părăsit Nazaretul, casa sa. El s-a detașat de mama sa, de rudele sale pentru a se concentra complet asupra misiunii încredințată de Tatăl său ceresc. Astfel, evanghelia ne provoacă și pe noi astăzi să ne detașăm de tot ceea ce ne reține de la urmarea pe deplin a lui Cristos. Să avem grijă, fiindcă ispita de a căuta recunoaștere și apreciere, de a fi popular și plin de succes, de a fi material și puternic este întotdeauna prezentă. Doar prin a avea spiritul și inima lui Cristos vom putea să ne detașăm de toate acestea pentru a îndeplini complet voința Tatălui nostru cel ceresc. Să ținem mereu minte ce spune și cartea proverbelor Domnul preferă, mai mult decât jertfa, a face dreptate şi judecată.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}