Marţi din săptămâna a 25-a de peste an – 3

Lc 8,19-21

Iubirea și respectul lui Isus față de mama sa și față de rudele sale e neîndoielnică. Însă în textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, vom vedea cum Isus își ignoră propria mamă și propriile rude în momentul în care ei îl presează pentru a le permite să îl vadă. Ceea ce dorește Isus să facă prin acest fapt e de a le da discipolilor săi o lecție foarte importantă în ceea ce privește Împărăția lui Dumnezeu. Că toate aceste relații ale vieții, chiar și cele profunde nu sunt decât niște relații de sânge. Isus a schimbat ordinea relațiilor și ne arată că adevărata rudenie nu ține doar de trup și sânge. El scoate în evidență faptul că rudenia ține de o realitate spirituală mult mai mare, adică familia lui Dumnezeu.

În acest sens, creștinismul este mai mult decât o doctrină, reguli și porunci. Este prima și cea mai importantă relație, o relație de iubire și unitate cu Dumnezeu Treime, și cu toți cei care aparțin lui Dumnezeu, ca fii adoptivi ai săi. Am devenit copii adoptivi ai lui Dumnezeu în momentul botezului nostru. Ca copii adoptivi toți cei din jurul nostru devin automat frați și surori ale noastre.

Și în ultimul rând, trebuie să fim fericiți fiindcă Isus a mărit numărul de persoane apropiate de inima sa, la toți cei care aud cuvântul lui Dumnezeu și îl împlinesc. Cu alte cuvinte, doar cei care duc la împlinire voința lui Dumnezeu în viețile lor sunt frați și surorile lui Cristos, părinți, și prieteni săi apropiați. Doar în momentul în care împlinim voința lui Dumnezeu Cristos va fi onorat și glorificat pe deplin.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?