Search
Close this search box.

Sâmbătă din săptămâna a 5-a de peste an – 1

Mc 8,1-10

Textul evangheliei de astăzi ne va relata minunea lui Isus în care a hrănit cele 4 000 de persoane cu doar șapte pâini ce i-au fost oferite. El i-a hrănit fiindcă acești oameni se aflau cu el de trei zile și fiindcă le era extrem de foame.

Pentru evrei, folosirea cifrelor sacre trei și șapte semnifica, sugera manifestarea lui Dumnezeu. Iar asta fiindcă prin trei se reamintește de acel eveniment în care trei animale în vârstă de trei ani sunt jertfite și oferite lui Dumnezeu în momentul în care Abraham a încheiat alianța cu el. De asemenea, când Sarah, soția lui, a pregătit cele trei pâini, pentru cei trei vizitatori neașteptați ce au adus un mesaj, cel al nașterii lui Isac.

Imagini pentru jesus feedingÎn timp ce numărul șapte, pentru evrei, simbolizează plinătatea sau totalul, completul. Această cifră amintește de crearea lumii de către Dumnezeu în șase zile iar în cea de-a șaptea s-a odihnit. De asemenea mai reamintește și de cele șapte scăldări ale lui Naaman Sirianul în râul Iordan, pentru a fi vindecat de leprozitatea lui.

Cu alte cuvinte, ceea ce dorește sfântul Marcu să ne transmită e faptul că sfânta Euharistie reprezintă plinătatea manifestării lui Dumnezeu, poporului său dar și nouă, în Euharistie. Isus satisface foamea noastră de Dumnezeu prin cuvintele sale și prin trupul său care este Euharistia. Astfel, când îl primim în sfânta Împărtășanie, el devine unul cu noi și o parte a noastră.

Însă Euharistia nu se termină când preotul ne dă binecuvântarea și trimiterea în pace. Ci va trebui să mergem acasă, la aproapele și în alte locuri pentru al proclama pe Isus ca Domn al nostru. Va trebui să proclamăm că Isus trăiește în noi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?